Bij het zetten en bijwerken van je dreadlocks maak ik gebruik van een nylon touwtje, speciaal ontworpen voor dreadlocks. Dit touwtje wordt zo dicht mogelijk tegen de hoofdhuid geplaatst en heeft als voordeel dat het je uitgroei helpt om sneller in de dreadlock te groeien. Daardoor hoef je je dreads minder snel weer bij te laten werken en krijgt de dreadlock vanzelf een mooie ronde vorm.

In tegenstelling tot het gebruik van elastiekjes beschadigd het nylon touwtje de dreadlock niet. Je kan het touwtje maximaal zes maanden laten zitten en bij een volgende bijwerksessie laten verwijderen. Binnen enkele dagen zie je niks meer van het touwtje wat verwijderd is en heeft de dreadlock op die plek weer een mooie vorm gekregen. Het touwtje heeft dezelfde kleur als je haar en zal daardoor minder goed opvallen.
© Peekaboo Dreadlocks 2019